آسیب شناسی, معده, مقالات علمی

پولیپ هیپرپلاستیک( Hyperplastic polyp of the stomach)

آزمایشگاه پاتوبیولوژی ایران زمین مشهد

پولیپ هیپرپلاستیک در معده چیست؟

پولیپ هیپرپلاستیک یک رشد غیر سرطانی است که از بافت پوشاننده داخل معده ایجاد می‌شود. نام دیگر این رشد، پولیپ التهابی است.

چه عواملی باعث ایجاد پولیپ هیپرپلاستیک در معده می‌شوند؟

بیشتر پولیپ‌های هیپرپلاستیک در معده با وضعیتی به نام گاستریت مزمن یا التهاب طولانی مدت در معده مرتبط هستند. شایع‌ترین علل گاستریت مزمن شامل عفونت معده با Helicobacter pylori، رفلاکس صفرا و گاستریت خودایمنی هستند.

آیا پولیپ هیپرپلاستیک می‌تواند به سرطان تبدیل شود؟

بسیار نادر است که سرطان در یک پولیپ هیپرپلاستیک توسعه یابد.

پاتولوژیست‌ها چگونه تشخیص پولیپ هیپرپلاستیک را انجام می‌دهند؟

این تشخیص معمولاً پس از برداشتن بخشی از پولیپ یا تمامی آن در طی روشی به نام آندوسکوپی انجام می‌شود. این روش شامل استفاده از یک دوربین متصل به یک لوله بلند برای مشاهده داخل معده است. بافت برداشته شده سپس برای بررسی زیر میکروسکوپ به پاتولوژیست ارسال می‌شود.

پولیپ هیپرپلاستیک زیر میکروسکوپ چگونه به نظر می‌رسد؟

هنگامی که پولیپ‌های هیپرپلاستیک تحت میکروسکوپ بررسی می‌شوند، تعداد سلول‌های فووولار افزایش یافته است که باعث می‌شود اپیتلیوم به نظر نامرتب بیاید. فضاهای بزرگ باز یا گشاد شده نیز ممکن است ایجاد شوند. بافت همبند یا استرومای اطراف سلول‌های فووولار معمولاً علائم التهابی شامل افزایش تعداد سلول‌های التهابی مانند پلاسمای سلول‌ها، لنفوسیت‌ها و نوتروفیل‌ها را نشان می‌دهد.

چون پولیپ‌های هیپرپلاستیک می‌توانند به علت عفونت معده با باکتری به نام Helicobacter pylori ایجاد شوند، پاتولوژیست شما ممکن است آزمایش‌هایی مانند رنگ‌آمیزی خاص یا ایمونوهیستوشیمی را انجام دهد تا باکتری را در نمونه بافتی جستجو کند. این آزمایش‌ها باعث می‌شوند تا مشاهده باکتری‌ها که بسیار کوچک هستند و در اسلاید رنگ‌آمیزی شده با هماتوکسیلین و ائوزین (H&E) به سختی قابل مشاهده‌اند، راحت‌تر شود.

آزمایشگاه پاتوبیولوژی ایران زمین

آزمایشگاه پاتوبیولوژی ایران زمین یکی از معتبرترین مراکز برای انجام آزمایشات پاتولوژی در ایران است. این آزمایشگاه با استفاده از فناوری‌های پیشرفته و تیم تخصصی خود می‌تواند تشخیص دقیق پولیپ‌های هیپرپلاستیک و علل آن‌ها را انجام دهد. در صورت نیاز به تشخیص دقیق‌تر و انجام آزمایش‌های تخصصی مانند ایمونوهیستوشیمی یا رنگ‌آمیزی‌های خاص برای شناسایی باکتری‌ها، آزمایشگاه پاتوبیولوژی ایران زمین می‌تواند گزینه مناسبی باشد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *